IQ Press Lapkiadó Kft.

A kiadóról

kiadványok Minőség és igényesség, intelligens, olvasó-barát szórakoztatás! Ezek a hívószavak vezérelték az IQ Press Kft. tulajdonosait a lapkiadó megalakulásakor: 1999. május 1-én. Akkoriban néhány rejtvénylappal léptünk piacra, de munkatársaink vezető lapkiadóknál eltöltött évek alatt sajátították el a korszerű lapkiadáshoz szükséges piac-orientált lapkiadói szemléletet, munkakultúrát a management tevékenység, a lapszerkesztés, a marketing, a terjesztés, valamint a lapelőállítás területén.

Az IQ Press Lapkiadó Kft. az idők folyamán dinamikus középvállalkozássá fejlődött, munkánkat 2011-ben Pegazus díjjal ismerték el.

Heim Pál Gyermekkórház Az IQ Press Lapkiadó Kft. 2015 óta küld Kis Füles magazint a Heim Pál Gyermekkórházba, hogy könnyedebbé tegye a gyerekek gyógyulását, ezzel a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány tevékenységét támogatva. Az együttműködés létrehozása az IQ Press Lapkiadó Kft. tudatos CSR tevékenységének egyik alappillére.

Magyar BrandsAz IQ Press Lapkiadó Kft. 2016-ban elnyerte a MagyarBrands díjat üzleti kategóriában! MagyarBrands hetedik éve díjazza a hazai vonatkozású, kiváló márkákat, 2016-tól a kiváló fogyasztói és üzleti kategória mellett az innovatív cégek munkáját is elismerve.

Az IQ Press portfoliója öt pilléren nyugszik.
- Rejtvénylapok (Füles rejtvénylapcsalád, KLUB rejtvénylapcsalád, UHU rejtvénylapcsalád, Füles Kreatív Szinezők)
- DIY magazin portfólió (Praktika, Praktika Különszámok, Kreatív lapok, Ötlet Mozaik)
- Home&garden magazin portfolió (OTTHON, Otthon különszámok, BBC Kertvilág).
- Füles Bookazine lapcsalád
- Gyereklapok (Kis Füles, Füles foglalkoztató füzetek)

Kiadónk folyamatosan figyelemmel kíséri a médiapiac változásait, maximálisan alkalmazkodva az új kihívásokhoz. Büszkék vagyunk arra, hogy közepes méretű vállalkozásként is képesek vagyunk folyamatosan megújuló figyelemmel követni környezetünk igényeit. Ennek – és a szerkesztőségek kimagasló szakmai munkájának – eredménye, hogy a gondozásunkban megjelenő lapok közül három is (Füles, Praktika, Ötlet Mozaik) piacvezető a saját szegmensében. A munkatársaink által képviselt eredményorientált gondolkodásmód és munkakultúra biztosítja azt, hogy vállalkozásunk a gyorsan változó világban is képes nemcsak fennmaradni, hanem tanulni, fejlődni is.

Lapjainkkal és új megjelenési formák alkalmazásával igyekszünk megőrizni versenyképességünket, ma már a gondozásunkban megjelenő magazinok printváltozata mellett digitális formában is előfizethetnek lapjainkra olvasóink.

Olyan vállalkozást szeretnénk kialakítani, amelyik képes többféle típusú tevékenységre, felhasználva a médiapiacon eddig megszerzett tudást és tapasztalatot. Meggyőződésünk, hogy a fogyasztói igényekhez való folyamatos alkalmazkodás, a piac alakításának szándéka, a folyamatos megújulási képesség a siker záloga.

A médiapiacon napjainkban is zajló jelentős átalakulás folyamán csak azok a szereplők lesznek eredményesek, „maradnak talpon”, amelyek képesek folyamatosan tanulni, kísérletezni, megújulni.

Mi ezen fáradozunk.

Bőcs András
ügyvezető
ÁSZF