IQ Press Lapkiadó Kft.

Újdonságok

Megújult az Ötlet Mozaik
2018. május 3.


A májusi lapszámmal megújul az Ötlet Mozaik. A kreatív férfiaknak szóló magazin arculata és a tartalmi felépítése felfrissül. Új rovatokkal, inspiratívabb tartalommal, egyedi fázisfotós leírásokkal szólítja meg azokat a férfiakat, akik kreativitást éreznek magukban ahhoz, hogy az otthonukat szépítsék, átalakítsák, újjáépítsék.

A magazin megújítását egy 2017-es kutatás előzte meg, ahol a Kiadó egy széleskörű piaci felmérést végzett azzal kapcsolatban, hogy milyen hobbiszokások váltak az utóbbi időkben a férfiak kedvenceivé. A barkácsolással, kertépítéssel és az építkezéssel kapcsolatos teendők előkelő helyen szerepeltek, így a Kiadó alátámasztva látja a brand létjogosultságát: Ötlet Mozaik valóban a kreatív férfinak szól.

Az Ötlet Mozaik olvasótáborában kétszer annyi a férfi, mint a nő, és túlnyomó többségben vannak a 40-49 évesek. Az átlagosnál magasabb a középiskolai illetve főiskolai/egyetemi végzettségűek aránya is. Jellemzően 2-4 fős háztartásokban élnek és közel háromnegyedüknek van gyereke, a többségnek 18 éven felüli. Az olvasók döntő többsége családi házban lakik és majdnem 90%-nak van valamekkora kertje, ami előre vetíti a házzal és kerttel kapcsolatos témák fontosságát, ilyen irányban való érdeklődésüket. Az Ötlet Mozaik olvasóinak túlnyomó többsége szeret kreatívkodni, valamint a többség szereti azt is megérteni, hogy mit csinálnak a mesteremberek, így próbálják elkerülni a kiszolgáltatottságot. *
„Az IQ Press Kiadó portfoliójába tökéletesen illeszkedik a férfiaknak szóló DIY magazin, szinergiát képezve a Praktikával, illetve a Praktika magazin külön kiadványaival. A 20 éves Ötlet Mozaik továbbra is egyedi hirdetési lehetőségeket biztosít az építőipari szereplőknek, biztosítva ezzel a célcsoport azonos kommunikációt. Az olvasók pedig több egyedi ötletet várnak az Ötlet Mozaiktól, könnyen beszerezhető alapanyagokkal készült tárgyakat éppúgy keresik, mint az általános ismeretterjesztést. Ezeknek az igényeknek eleget téve újítottuk meg az Ötlet Mozaikot kívül-belül ”– mondta Bőcs András, az IQ Press Kft. ügyvezetője.

„Aki építkezik, felújít, pontosan tudja, mennyire nehéz manapság jó szakembert találni. A kreatív férfi maga végzi el a kisebb ház körüli teendőket, így nem csupán gyorsabban elkészül a vágyott újítás, társul mellé a büszkeség is, amiért az saját kezűleg készült el. Ebben nyújt segítséget a megújult Ötlet Mozaik: egyedi fázisfotós leírással vezeti végig egy-egy alkotás elkészítését. Az építkezés, kertépítés került a lap fókuszába, amelyek mellett otthonszépítési ötleteket is bemutatunk. Minden lapszámban találhatnak az olvasók információkat a szerszámokról, a különböző típusok összehasonlításáról, újdonságokról. Ahogy az új mottónk is szól: a kreativitáshoz ön kell, az ötleteket mi adjuk! A célunk, hogy az Ötlet Mozaiknak helye legyen minden kreatív férfi szerszámosládájában és szakértő barátként segítse az alkotó munkát” - mondta Palcsek Zsuzsanna, a Kiadó DIY portfólió vezetője.

* (IQ Press Kft. / Ötlet Mozaik kutatás /2017.04.)
Elstartolt a Diana Filéhorgolás Special magazin
2018. március 14.


Az IQ Press kiadó újabb kézműves magazinnal bővíti a portfólióját. A horgolás szerelmeseinek kedveskedünk a Diana Filéhorgolás Special magazinnal, amelyben a lakásdekorációs ötletek mellett divatos kiegészítőket és imádnivaló horgolt figurákat mutatunk be.
A látványos alkotások mellett részletes útmutatóval, leírásokkal és rajzokkal segítjük a horgolókat abban, hogy könnyedén elkészíthessék a bemutatott tárgyakat. Az IQ Press kiadó új magazinja a Diana lapcsaládhoz tartozik, amely kiadványait mostantól az IQ Lapkiadó jelentet meg a hazai piacon.
Elstartolt a BBC Kertvilág, a hobbikertészek magazinja
2018. február 23.


Az IQ Press Kft. gondozásában megjelenő BBC Kertvilág magazin ezentúl évente 10 alkalommal jelenik meg, első lapszáma február 22-től kapható.

A BBC Kertvilág praktikus ötletekkel, hasznos tanácsokkal, aktuális tennivalókkal várja régi-új olvasóit. Tartalmában mind a díszkert, mind a haszonkert téma jelen van. A magazin évente 10 alkalommal jelenik meg, kezdő és gyakorló hobbikertészeknek egyaránt szól. Foglalkozik a kertgondozással, virág-, és zöldségtermesztéssel, és legaktuálisabb kerti problémák megoldását is bemutatja praktikus cikkekkel, gyönyörű fotókkal. Helyet kapott továbbá benne egy kerti virág-, és zöldség vetőmag naptár is, aktuális tennivalókkal.

„A BBC Kertvilág magazint hiánypótoló jelleggel jelentettük meg, elsősorban a 2017-ben kiadott bevezető lapszám kiváló olvasópiaci fogadtatása alapján. Büszkék vagyunk arra, hogy a BBC Gardeners’ World magyarországi kiadási jogát mi szereztük meg, és így egy újabb, nagyon erős márkával tudtuk erősíteni magazinportfoliónkat. Ráadásul a BBC Kertvilág jól illeszkedik home&garden lapcsaládunkba, melynek másik húzóterméke az Otthon magazin.”– mondta Bőcs András, az IQ Press Kft. ügyvezetője.
„Az olvasói visszajelzésekből tudjuk, hogy nagyon nyitott a piac egy hiteles, ugyanakkor szép hobbikertész magazinra. A szerkesztéskor az eredeti BBC-s tartalomra támaszkodunk, de természetesen helyet kapnak a lapban magyar történtek is. A brit partnertől sok támogatást kaptunk, hogy a sztenderdjeiket követő színvonalas termék készülhessen, ezért nagyon bízom abban, hogy ami Nagy-Britanniában a legkedveltebb kerti lappá tette a BBC Gardeners’ World magazint, az Magyarországon is sikerre viszi a BBC Kertvilágot.” – mondta Boda Ildikó főszerkesztő, a home&garden portfólió vezetője.

A BBC Kertvilág a hobbikertészek, kertimádók magazinja, 30 000 nyomott példánnyal, 80+4 oldalon jelenik meg. A magazin fogyasztói ára: 745 forint és a Lapker, Magyar Posta, Color terjesztési csatornáin lesz megvásárolható.
20 éves Magyarország egyetlen női DIY magazinja, a Praktika!
2017. szeptember 19.


Az októberi Praktika megjelenésével újabb mérföldkőhöz érkezett az IQ Press Kft.: 20 évvel ezelőtt ekkor jelent meg először a Praktika magazin, akkor még Házi Praktika néven. Az azóta is egyedülálló DIY tartalommal és stabil olvasótáborral büszkélkedő Praktika magazin páratlan sikertörténet a magazinpiacon.

A kerek évforduló alkalmából a Praktika magazin kívül-belül megújult. Az új rovatszerkezeten túl a legszembetűnőbb változás a többfotós címlap, ezzel is sugallva, hogy a magazin hasábjain kifogyhatatlan mennyiségű ötletekkel várják az alkotni vágyó olvasókat.

A Praktika magazin jellegzetessége, hogy az egyedi készítésű alkotások létrehozását fázisfotókkal mutatja be - ezt az egyediségét megtartva az olvasói igényekre is reagál: fókuszába kerül a homedekor, valamint a fonalak, a textilek és a festékek használata. Megmutatja a legdivatosabb és legegyszerűbb kézműves megoldásokat: például hogyan alkothatunk hobbibetonból lenyűgöző dekorációt, vagy épp miként alkossunk egyedi ékszert pólófonalból.

A Praktika iparművészek és több évtizedes alkotói tapasztalattal bíró szerkesztők segítségével bíztatja az olvasókat a kézművességre, mert egyedi és maradandó szépséget alkotni nem csupán hobbi, sokkal inkább egy életstílus. Magyarország első DIY lapja mostantól még több saját kezűleg elkészíthető tartalommal jelentkezik, modernebb és praktikusabb alkotások elkészítésre csábítva az olvasókat.
A magazin főszerkesztői posztján is változás történt: 2017. szeptemberétől Palcsek Zsuzsannát bízta meg a kiadó ezzel a feladattal, akinek elsődleges célja a magazin tartalmának és az arculatának frissítése volt. „A Praktika egyedi prémium tartalma mellett a még több ötletet kapok-érzés kialakítása volt a cél a megújításnál. Az egyszerűen, kevés alapanyagból is előállítható DIY-anyagok felé fordultunk, hogy egyre több fogyasztót ösztönözzük a kreatív kikapcsolódásra.

A print mellett kiemelten fontos az év végére tervezett praktika.hu megújítása, valamint a social media-kommunikáció gyökeres megváltoztatása is, de tavasszal más, egyedülálló újítás is várható a Praktikától, ezért érdemes fókuszálni erre a rangidős és igazán kreatív magazinra!” – árulta el Palcsek Zsuzsanna, a Praktika magazin főszerkesztője.

Boda Ildikó leköszönő főszerkesztő, aki a nyolc éve az Otthon magazint is vezeti, a kiadó dinamikusan növekvő, jövőre új magazinokkal bővülő home&garden portfóliójának lett az irányítója.

A Praktika számokban:
- 20 év
- 240 megjelenés
- 6.8 millió olvasó
- több, mint 15 000 egyedi DIY ötlet
- több, mint 1500 olvasói alkotás

A Praktika magazin 20 éves születésnapját egy komplex kommunikációs kampány kíséri, amelyben helyet kapott rádió, print és online felület, social media és játékos formában egy online kvízjáték is a kiadó ügyfeleinek.
Megjelent az Praktika magazin első különszám a Praktika Gyerek
2017. május 18.


Az IQ Press kiadó 2017. május 9-én jelentette meg legújabb tematikus kiadványát a Praktika Gyerek magazint.

Az IQ Press Kft. a Praktika Gyerek különszámot első alkalommal indítja útjára. A tavaly ősszel megújult Praktika magazin után a kiadó elérkezettnek látta az időt, hogy külön kiadványokkal is erősítse a Praktika márkanevet a sajtópiacon.

A Praktika Gyerek különszám alapját a legérdekesebb gyermekeknek elkészíthető praktika tartalmak gyűjteménye adja, ám új ötleteket is találnak azok az olvasók, akik szebbé, vagy játékosabbá szeretnék tenni kisgyermekeink életét és környezetét.
„A Praktika magazinban évről évre számtalan kreatív ötletet kínálunk a játszó gyereknek, vagy amit azért készítünk, hogy az életterük szebb és jobbkedvű legyen. Ezekből gyűjtöttünk most össze számosat ebben a különszámban, megfűszerezve vadonatúj, modern témákkal, gondolva a nyárra, a vakációra és a megfizethetetlenül édes gyermekmosolyokra.” – mondta Boda Ildikó, az IQ Press Kft. portfólió-vezetője.

Az IQ Press Kft. célja, hogy tovább növelje a Praktika márka népszerűségét, ezért a kiadó további 2 külön kiadványt tervez megjelentetni a Praktika égisze alatt 2017-ben.

A Praktika Gyerek 80+4 oldalon jelenik meg és 2017. augusztus elejéig lesz kapható. Nyomtatott példányszáma: 25.000 darab, különszám ára pedig: 790 forint. Az Praktika magazin 2016. őszi megújítását követően továbbra is 12 alkalommal jelenik meg, változatlan méretben, terjedelemben, 510 forintos áron.
Megjelent az Otthon Kert különszám
2017. április 13.


Az IQ Press kiadó 2017. április 13-án jelentette meg legújabb tematikus kiadványát az Otthon KERT különszámot.

Az IQ Press Kft. az Otthon KERT különszámot 2016-ban indította útjára.
A tavaly nyáron megújult Otthon magazin kedvező fogadtatása, valamint az Otthon Kertvilág, az Otthon Konyha, és az Otthon Trend és Design különszám olvasó- és hirdetéspiaci sikere kapcsán indítja útjára 2017 áprilisában.

Az Otthon KERT különszám fókuszba állítja a kert nyújtotta örömöket a városi kertkedvelők számára. A lap foglalkozik a növények, virágok ültetésével és gondozásával, a kert vagy terasz szépítésével, dekorálásával és berendezésével.
A hasznos tudnivalók prémium látványokkal társulnak.
Főbb témák: Virágok, növények, Kertek, történetek, Zöldségek, gyümölcsök, Élet a zöldben, Kreatívan.

A Kiadó célja az Otthon magazin külön kiadványaival, hogy tovább növelje az Otthon márka népszerűségét olvasói körében, hosszú távon erősítse annak pozícióját és célcsoport azonos hirdetői megoldást biztosítson ügyfelei számára.

Az Otthon KERT 96+4 oldalon jelenik meg és 2017. július elejéig lesz kapható. Nyomtatott példányszáma: 25.000 darab, magazin ára pedig: 695 forint. Az Otthon magazin 2016. júniusi megújítását követően az továbbra is havonta jelenik meg, változatlan méretben, terjedelemben, 595 forintos áron.
Megjelent az Otthon Házak különszám
2017. április 5.


Az IQ Press kiadó 2017. április 5-én jelenteti meg legújabb tematikus kiadványát az Otthon HÁZAK különszámot.

Az IQ Press Kft. az Otthon Házak különszámot a tavaly nyáron megújult Otthon magazin kedvező fogadtatása, valamint az Otthon Kertvilág, az Otthon Konyha, és az Otthon Trend és Design különszám olvasó- és hirdetéspiaci sikere kapcsán indítja útjára 2017 áprilisában. A magazinnak ez az első külön kiadványa ház tematikában.

Az OTTHON magazin Házak különszáma irányt mutat, megoldási ötleteket ad a házépítésben, házvásárlásban kifejezetten érdekelt olvasóinak.

Többféle inspiráló házbemutatókkal, szakszerű cikkekkel és praktikus tanácsokkal vezet végig az építkezés fontos állomásain – az ember életének egyik legnagyobb vállalkozásán.
Hat példaértékű ház ad apropót ahhoz, hogy mi mindenre érdemes odafigyelni, a nyílászáróktól a szigetelésen át a ház legtetejéig, a tetőfedésig. De nemcsak falazatból és habarcsból áll egy ház: tele van érzelemmel, akárcsak a magazin lapjain kibontakozó személyes történetek.

A Kiadó célja az Otthon magazin külön kiadványaival, hogy tovább növelje az Otthon márka népszerűségét olvasói körében, hosszú távon erősítse annak pozícióját és célcsoport azonos hirdetői megoldást biztosítson ügyfelei számára.

Az Otthon HÁZAK 104+4 oldalon jelenik meg és 2017. július elejéig lesz kapható. Nyomtatott példányszáma: 25.000 darab, magazin ára pedig: 695 forint. Az Otthon magazin 2016. júniusi megújítását követően az továbbra is havonta jelenik meg, változatlan méretben, terjedelemben, 595 forintos áron.
Magyarországra érkezett a BBC Kertvilág magazin,
az Egyesült Királyság legnépszerűbb kertmagazinja

2017. március 13.


Március 10-én az IQ Press Kft. gondozásában jelent meg a BBC Kertvilág. A BBC Kertvilág magazin a brit BBC Gardeners’ World, az Egyesült Királyság vezető kertészeti magazinjának a tartalmára épül.

A BBC Kertvilág tartalmában mind a díszkert, mind a haszonkert téma jelen van.

Népszerű szakértők adnak tanácsot a kezdő és gyakorlott hobbikertészeknek, praktikus információk olvashatók virág- és zöldségfajtákról, kertgondozásról. Foglalkozik a lap a legaktuálisabb kerti problémák megoldásával csakúgy, mint a szép és színes virágágyások kialakításával, mindezt érdekes cikkekkel és sok látványos fotóval alátámasztva.

„A Kiadó ezzel a kiadvánnyal is erősíteni kívánja jelenlétét a hobbimagazin piacon. Az IQ Press Kft. portfoliójába tartozó két kertmagazin – a BBC Kertvilág és Otthon Kert különszám - tematikailag jól megfér egymás mellett, illetve ki is egészítik egymást, kihasználva a hirdetési piac adta szinergiákat.” – mondta Bőcs András, az IQ Press Kft. ügyvezetője.
A BBC Kertvilág egyszeri bookazine kiadvány, 30 000 nyomott példánnyal, 96+4 oldalon, az eredeti angol oldalakra támaszkodó szerkezettel és tartalommal, praktikus ismeretekkel, tanácsokkal, elsősorban a kerti teendőkre koncentrálva a hobbikertészeket szólítja meg. Az angol lap egy tévéműsorra épül, főbb arcai a magazinban is feltűnnek. A magazin fogyasztói ára: 795 forint és a Lapker, Magyar Posta, Color terjesztési csatornáin lesz megvásárolható, továbbá a Garden Expo kiállításon kedvezményesen.
Megjelent az Otthon Trend és Design különszám
2017. február 2.


Az IQ Press kiadó 2017. februárjában jelenteti meg legújabb tematikus kiadványát az Otthon Trend és Design különszámot.

Az IQ Press Kft. az Otthon Trend és Design különszámot a tavaly nyáron megújult Otthon magazin kedvező fogadtatása, valamint az Otthon Kertvilág és az Otthon Konyha olvasó- és hirdetéspiaci sikere kapcsán indítja útjára 2017 februárjában.

Ennek fényében a kiadó ez évben négy Otthon különszámot jelentet meg a lappiacon. Az Otthon magazin által nyújtott prémium minőségben vesz a szerkesztőség górcső alá egy-egy területet. Az idei első tematika a TREND&DESIGN, mely azt járja körül, hogy milyen újdonságokra számíthatunk a lakberendezés különböző területein.

Az Otthon magazin Trend és Design különszáma felvonultatja a az év stílusát, a színtrendeket, a trendi, új formájú lámpákat, és a múltból építkezőknek olyan mintákat, amiknek hagyománya, előzménye van. Ezenkívül trendi új motívumokat, a menő beton lehetőségeit, moduláris bútorokat, trendlelőhelyeket.
"Feltettük magunknak a kérdést: lehet-e a lakberendezés elemeire úgy tekinteni, mint a változó divat részére? Bár a felvetés nem szokványos, azért pontosan tudjuk, hogy otthonainkon is végigsöpörnek a divathullámok, ha komótosabb tempóban is, mint mondjuk az öltözékeinken. A legújabb formatervezési és desingtrendek számunkra azonban akkor nyerik el igazán az értelmüket, ha azok megtalálják helyüket az élettereinkben. Ezeket foglaltuk össze sok látvánnyal és információval alátámasztva az Otthon Trend&design különszámában." - mondta Boda Ildikó portfólió-vezető.

A kiadó célja az Otthon Trend és Design külön kiadvánnyal, hogy tovább növelje az Otthon márka népszerűségét olvasói körében, hosszú távon erősítse annak pozícióját és célcsoport azonos hirdetői megoldást biztosítson ügyfelei számára.

Az Otthon Trend és Design 84 oldalon jelenik meg és 2017. április végéig lesz kapható. Nyomtatott példányszáma: 20.000 darab, magazin ára pedig: 695 forint. Az Otthon magazin 2016 júniusi megújítását követően az továbbra is havonta jelenik meg, változatlan méretben, terjedelemben, 595 forintos áron.
60 éves a Füles!
2017. február 2.


60 éves a Füles!
Február 3-án igazi sajtótörténeti eseményt ünneplünk, ugyanis 60 éve ezen a napon jelent meg az első Füles, és kezdetét vette egy rekordokban, elsőségekben, különleges nyereményekben gazdag és hatalmas olvasótáborral büszkélkedő sikertörténet, amely még ma is Magyarország vezető rejtvénylapjává emeli a Fülest.

Sajtótörténelmet írt a Füles, hiszen hazánkban alig van lap, amelyik hatvanéves múlttal rendelkezik. Ennek az óriási teljesítménynek köszönhetően az elmúlt évtizedekben több tízmillió embernek nyújtott a lap kikapcsolódást, szórakozást, ismeretet, játékot, kihívást.

Az elmúlt 60 évben 3128 alkalommal jelent meg és több mint 42 000 keresztrejtvényt közölt. Szó szerint igaz a Füles szlogenje, hogy Rejtvényben az első, hiszen nincs olyan fejtörő, ami nem ott jelent meg Magyarországon elsőként. Például a legnépszerűbbek közül a skandináv rejtvény, a plusz egy vicc, a szókereső és a sudoku is.

A Fülesnek köszönhetően ismerhették meg az emberek a műveltséget, találékonyságot próbára tevő kérdés-felelet játékot, a kvízt. A műfaj legismertebbje a Tanár úr, kérem! című kvízrovat, amelyben 40 ezernél is több kérdést tett fel az olvasóknak.

A Füles abban is megelőzte korát, hogy volt arca, méghozzá egy mosolygó csacsi, akiről gyorsan kiderült, hogy Magyarország legokosabb szamara. Ez a játékos figura 1968-ig uralta a címlapot. Majd színművészek, tévés személyiségek, énekesek, zenekarok, sőt néha-néha félmeztelen modellek jelentek meg a borítókon. Bátran kijelenthető, hogy több évtizedig (a bulvárlapok megjelenéséig) a siker és a népszerűség mércéje volt, hogy ki és hányszor került a Füles címlapjára.
A Füles abban is első, hogy megszerettette az emberekkel a pályázás örömét, divatba hozta a nyereményjátékokat. Az elmúlt 60 év alatt 130 000 000 forintnál is több készpénzt sorsolt ki az olvasók között, továbbá közkedvelté tette a képregényt is: eddig 500-at is meghaladó számú irodalmi mű képregényváltozatát közölte a lap.

A Füles születésnapja pedig 10 éve már országos ünneppé nőtte ki magát, ugyanis azóta február 3-án tartják a magyar rejtvényfejtők napját, amit az erre az alkalomra meghirdetett országos rejtvényfejtő-verseny tesz még emlékezetesebbé.

A Füles 2016 novemberében kívül-belül megújult. Azóta hétről-hétre még több rejtvénnyel kedveskedik olvasóinak. A letisztult tördelésnek köszönhetően pedig a rejtvénylap sokkal áttekinthetőbb, jobban navigál.

A Füles az egyedüli MATESZ által auditált rejtvénylap. A 2016. III. negyedévi adatok alapján átlagosan 38 208 darabot adnak el hetente, ebből 10 557 fő előfizető. Olvasottsága pedig 267 000 fő.* (Millward Brown, NOK-TGI; 2016. I. félév)

A piacvezető rejtvénylapot az IQ Press Lapkiadó Kft. 2009. óta jelenteti meg.
A 60 éves születésnapot egy komplex kommunikációs kampány kíséri, amelyben helyet kapott rádió, kültéri reklám, print és online felület, social media és játékos formában egy online kvízjáték, mind az olvasóknak, mind pedig a Kiadó ügyfeleinek.
ÁSZF