IQ Press Lapkiadó Kft.

Újdonságok

Megjelent az Otthon Kert különszám
2017. április 13.


Az IQ Press kiadó 2017. április 13-án jelentette meg legújabb tematikus kiadványát az Otthon KERT különszámot.

Az IQ Press Kft. az Otthon KERT különszámot 2016-ban indította útjára.
A tavaly nyáron megújult Otthon magazin kedvező fogadtatása, valamint az Otthon Kertvilág, az Otthon Konyha, és az Otthon Trend és Design különszám olvasó- és hirdetéspiaci sikere kapcsán indítja útjára 2017 áprilisában.

Az Otthon KERT különszám fókuszba állítja a kert nyújtotta örömöket a városi kertkedvelők számára. A lap foglalkozik a növények, virágok ültetésével és gondozásával, a kert vagy terasz szépítésével, dekorálásával és berendezésével.
A hasznos tudnivalók prémium látványokkal társulnak.
Főbb témák: Virágok, növények, Kertek, történetek, Zöldségek, gyümölcsök, Élet a zöldben, Kreatívan.

A Kiadó célja az Otthon magazin külön kiadványaival, hogy tovább növelje az Otthon márka népszerűségét olvasói körében, hosszú távon erősítse annak pozícióját és célcsoport azonos hirdetői megoldást biztosítson ügyfelei számára.

Az Otthon KERT 96+4 oldalon jelenik meg és 2017. július elejéig lesz kapható. Nyomtatott példányszáma: 25.000 darab, magazin ára pedig: 695 forint. Az Otthon magazin 2016. júniusi megújítását követően az továbbra is havonta jelenik meg, változatlan méretben, terjedelemben, 595 forintos áron.
Megjelent az Otthon Házak különszám
2017. április 5.


Az IQ Press kiadó 2017. április 5-én jelenteti meg legújabb tematikus kiadványát az Otthon HÁZAK különszámot.

Az IQ Press Kft. az Otthon Házak különszámot a tavaly nyáron megújult Otthon magazin kedvező fogadtatása, valamint az Otthon Kertvilág, az Otthon Konyha, és az Otthon Trend és Design különszám olvasó- és hirdetéspiaci sikere kapcsán indítja útjára 2017 áprilisában. A magazinnak ez az első külön kiadványa ház tematikában.

Az OTTHON magazin Házak különszáma irányt mutat, megoldási ötleteket ad a házépítésben, házvásárlásban kifejezetten érdekelt olvasóinak.

Többféle inspiráló házbemutatókkal, szakszerű cikkekkel és praktikus tanácsokkal vezet végig az építkezés fontos állomásain – az ember életének egyik legnagyobb vállalkozásán.
Hat példaértékű ház ad apropót ahhoz, hogy mi mindenre érdemes odafigyelni, a nyílászáróktól a szigetelésen át a ház legtetejéig, a tetőfedésig. De nemcsak falazatból és habarcsból áll egy ház: tele van érzelemmel, akárcsak a magazin lapjain kibontakozó személyes történetek.

A Kiadó célja az Otthon magazin külön kiadványaival, hogy tovább növelje az Otthon márka népszerűségét olvasói körében, hosszú távon erősítse annak pozícióját és célcsoport azonos hirdetői megoldást biztosítson ügyfelei számára.

Az Otthon HÁZAK 104+4 oldalon jelenik meg és 2017. július elejéig lesz kapható. Nyomtatott példányszáma: 25.000 darab, magazin ára pedig: 695 forint. Az Otthon magazin 2016. júniusi megújítását követően az továbbra is havonta jelenik meg, változatlan méretben, terjedelemben, 595 forintos áron.
Magyarországra érkezett a BBC Kertvilág magazin,
az Egyesült Királyság legnépszerűbb kertmagazinja

2017. március 13.


Március 10-én az IQ Press Kft. gondozásában jelent meg a BBC Kertvilág. A BBC Kertvilág magazin a brit BBC Gardeners’ World, az Egyesült Királyság vezető kertészeti magazinjának a tartalmára épül.

A BBC Kertvilág tartalmában mind a díszkert, mind a haszonkert téma jelen van.

Népszerű szakértők adnak tanácsot a kezdő és gyakorlott hobbikertészeknek, praktikus információk olvashatók virág- és zöldségfajtákról, kertgondozásról. Foglalkozik a lap a legaktuálisabb kerti problémák megoldásával csakúgy, mint a szép és színes virágágyások kialakításával, mindezt érdekes cikkekkel és sok látványos fotóval alátámasztva.

„A Kiadó ezzel a kiadvánnyal is erősíteni kívánja jelenlétét a hobbimagazin piacon. Az IQ Press Kft. portfoliójába tartozó két kertmagazin – a BBC Kertvilág és Otthon Kert különszám - tematikailag jól megfér egymás mellett, illetve ki is egészítik egymást, kihasználva a hirdetési piac adta szinergiákat.” – mondta Bőcs András, az IQ Press Kft. ügyvezetője.
A BBC Kertvilág egyszeri bookazine kiadvány, 30 000 nyomott példánnyal, 96+4 oldalon, az eredeti angol oldalakra támaszkodó szerkezettel és tartalommal, praktikus ismeretekkel, tanácsokkal, elsősorban a kerti teendőkre koncentrálva a hobbikertészeket szólítja meg. Az angol lap egy tévéműsorra épül, főbb arcai a magazinban is feltűnnek. A magazin fogyasztói ára: 795 forint és a Lapker, Magyar Posta, Color terjesztési csatornáin lesz megvásárolható, továbbá a Garden Expo kiállításon kedvezményesen.
Megjelent az Otthon Trend és Design különszám
2017. február 2.


Az IQ Press kiadó 2017. februárjában jelenteti meg legújabb tematikus kiadványát az Otthon Trend és Design különszámot.

Az IQ Press Kft. az Otthon Trend és Design különszámot a tavaly nyáron megújult Otthon magazin kedvező fogadtatása, valamint az Otthon Kertvilág és az Otthon Konyha olvasó- és hirdetéspiaci sikere kapcsán indítja útjára 2017 februárjában.

Ennek fényében a kiadó ez évben négy Otthon különszámot jelentet meg a lappiacon. Az Otthon magazin által nyújtott prémium minőségben vesz a szerkesztőség górcső alá egy-egy területet. Az idei első tematika a TREND&DESIGN, mely azt járja körül, hogy milyen újdonságokra számíthatunk a lakberendezés különböző területein.

Az Otthon magazin Trend és Design különszáma felvonultatja a az év stílusát, a színtrendeket, a trendi, új formájú lámpákat, és a múltból építkezőknek olyan mintákat, amiknek hagyománya, előzménye van. Ezenkívül trendi új motívumokat, a menő beton lehetőségeit, moduláris bútorokat, trendlelőhelyeket.
"Feltettük magunknak a kérdést: lehet-e a lakberendezés elemeire úgy tekinteni, mint a változó divat részére? Bár a felvetés nem szokványos, azért pontosan tudjuk, hogy otthonainkon is végigsöpörnek a divathullámok, ha komótosabb tempóban is, mint mondjuk az öltözékeinken. A legújabb formatervezési és desingtrendek számunkra azonban akkor nyerik el igazán az értelmüket, ha azok megtalálják helyüket az élettereinkben. Ezeket foglaltuk össze sok látvánnyal és információval alátámasztva az Otthon Trend&design különszámában." - mondta Boda Ildikó portfólió-vezető.

A kiadó célja az Otthon Trend és Design külön kiadvánnyal, hogy tovább növelje az Otthon márka népszerűségét olvasói körében, hosszú távon erősítse annak pozícióját és célcsoport azonos hirdetői megoldást biztosítson ügyfelei számára.

Az Otthon Trend és Design 84 oldalon jelenik meg és 2017. április végéig lesz kapható. Nyomtatott példányszáma: 20.000 darab, magazin ára pedig: 695 forint. Az Otthon magazin 2016 júniusi megújítását követően az továbbra is havonta jelenik meg, változatlan méretben, terjedelemben, 595 forintos áron.
60 éves a Füles!
2017. február 2.


60 éves a Füles!
Február 3-án igazi sajtótörténeti eseményt ünneplünk, ugyanis 60 éve ezen a napon jelent meg az első Füles, és kezdetét vette egy rekordokban, elsőségekben, különleges nyereményekben gazdag és hatalmas olvasótáborral büszkélkedő sikertörténet, amely még ma is Magyarország vezető rejtvénylapjává emeli a Fülest.

Sajtótörténelmet írt a Füles, hiszen hazánkban alig van lap, amelyik hatvanéves múlttal rendelkezik. Ennek az óriási teljesítménynek köszönhetően az elmúlt évtizedekben több tízmillió embernek nyújtott a lap kikapcsolódást, szórakozást, ismeretet, játékot, kihívást.

Az elmúlt 60 évben 3128 alkalommal jelent meg és több mint 42 000 keresztrejtvényt közölt. Szó szerint igaz a Füles szlogenje, hogy Rejtvényben az első, hiszen nincs olyan fejtörő, ami nem ott jelent meg Magyarországon elsőként. Például a legnépszerűbbek közül a skandináv rejtvény, a plusz egy vicc, a szókereső és a sudoku is.

A Fülesnek köszönhetően ismerhették meg az emberek a műveltséget, találékonyságot próbára tevő kérdés-felelet játékot, a kvízt. A műfaj legismertebbje a Tanár úr, kérem! című kvízrovat, amelyben 40 ezernél is több kérdést tett fel az olvasóknak.

A Füles abban is megelőzte korát, hogy volt arca, méghozzá egy mosolygó csacsi, akiről gyorsan kiderült, hogy Magyarország legokosabb szamara. Ez a játékos figura 1968-ig uralta a címlapot. Majd színművészek, tévés személyiségek, énekesek, zenekarok, sőt néha-néha félmeztelen modellek jelentek meg a borítókon. Bátran kijelenthető, hogy több évtizedig (a bulvárlapok megjelenéséig) a siker és a népszerűség mércéje volt, hogy ki és hányszor került a Füles címlapjára.
A Füles abban is első, hogy megszerettette az emberekkel a pályázás örömét, divatba hozta a nyereményjátékokat. Az elmúlt 60 év alatt 130 000 000 forintnál is több készpénzt sorsolt ki az olvasók között, továbbá közkedvelté tette a képregényt is: eddig 500-at is meghaladó számú irodalmi mű képregényváltozatát közölte a lap.

A Füles születésnapja pedig 10 éve már országos ünneppé nőtte ki magát, ugyanis azóta február 3-án tartják a magyar rejtvényfejtők napját, amit az erre az alkalomra meghirdetett országos rejtvényfejtő-verseny tesz még emlékezetesebbé.

A Füles 2016 novemberében kívül-belül megújult. Azóta hétről-hétre még több rejtvénnyel kedveskedik olvasóinak. A letisztult tördelésnek köszönhetően pedig a rejtvénylap sokkal áttekinthetőbb, jobban navigál.

A Füles az egyedüli MATESZ által auditált rejtvénylap. A 2016. III. negyedévi adatok alapján átlagosan 38 208 darabot adnak el hetente, ebből 10 557 fő előfizető. Olvasottsága pedig 267 000 fő.* (Millward Brown, NOK-TGI; 2016. I. félév)

A piacvezető rejtvénylapot az IQ Press Lapkiadó Kft. 2009. óta jelenteti meg.
A 60 éves születésnapot egy komplex kommunikációs kampány kíséri, amelyben helyet kapott rádió, kültéri reklám, print és online felület, social media és játékos formában egy online kvízjáték, mind az olvasóknak, mind pedig a Kiadó ügyfeleinek.
Megjelent az Otthon Konyha különszám
2016. november 15.


Az IQ Press kiadó 2016. novemberében jelentette meg legújabb tematikus kiadványát az Otthon Konyha különszámot.

Az IQ Press Kft. az Otthon Konyha különszámot az idén nyáron megújult Otthon magazin kedvező fogadtatása, valamint az Otthon Kertvilág olvasó- és hirdetéspiaci sikere kapcsán indította útjára 2016 novemberében. A magazin hiánypótló jelleggel jött létre, ilyen tartalmú és formátumú kiadvány még nem volt a hazai lakberendezési magazin piacon.

Az Otthon magazin Konyha különszáma különböző konyhai stílusokat vonultat fel gyönyörű fotókkal illusztrálva. Ötleteket ad kis térben lévő konyhák elrendezéséhez is és bemutatásra kerülnek többek között a legmodernebb konyhai technikák. Az IQ Press home&decor lapcsalád legújabb kiadványa kitekint külföldre is: megmutatja nemzetközi top konyha trendeket is, illetve innovatív technológiai eredményekről is beszámol.
„A konyha funkcionális, mégis némileg intim tere az otthonoknak, és tapasztalatom szerint aprólékos gonddal alakítja ki mindenki. Erről szól a magazin, a szerethető terekről, a modern és egyben inspiráló megoldásokról. Ezek a gondolatok motiválták szerkesztőséget az Otthon konyha megalkotása közben, hiszen minden jó dolog a konyhában kezdődik.” - mondta Boda Ildikó portfólió-vezető.

A kiadó célja az Otthon Konyha külön kiadvánnyal, hogy tovább növelje az Otthon márka népszerűségét olvasói körében, hosszú távon erősítse annak pozícióját és célcsoport azonos hirdetői megoldást biztosítson ügyfelei számára.

Az Otthon Konyha 100 oldalon jelent meg és 2017. február végéig lesz kapható. Nyomtatott példányszáma: 20.000 darab, magazin ára pedig: 695 forint. Az Otthon magazin júniusi megújítását követően az továbbra is havonta jelenik meg, változatlan méretben, terjedelemben és áron.
ÁSZF